کامپوزیت نمودن سطوح داخلی فیلترهای ذغالی واحد RO

کارفرما: شرکت پالایش نفت اصفهان

نوع پوشش: پوشش کامپوزیتی

زمان اجرا: سال 1401

گارانتی: 10 سال

سطوح داخلی فیلترهای ذغالی
سطوح داخلی فیلترهای ذغالی
سطوح داخلی فیلترهای ذغالی

هدف از این پروژه بررسی مقاومت مکانیکی و خوردگی مخازن فیلتر ذغالی مستقر در شرکت پالایش نفت اصفهان و ارائه راه حل مناسب جهت ترمیم و تعمیر مخزن مربوطه است. بنا به اطلاعات ارائه شده توسط شرکت پالایش نفت اصفهان ابعاد مخزن مورد نظر شامل قطر داخلی 6/4 متر، ارتفاع 3.6 متر شامل 3 عدد کورس و ضخامت کورس های 2.5 میلیمتر، می ‌باشد. این مخازن جهت ذخیره‌ سازی آب‌ های آلوده می ‌باشد. به‌طور کلی با اعلام شرکت پالایش نفت اصفهان به طور میانگین حداقل میزان خوردگی 1 میلی متر می باشد.

طراحی پوشش کامپوزیتی

دانسیته آب های آلوده 1300 کیلوگرم بر متر مکعب فرض شده است و فشار سیال 0.5 بار اعلام شد.  با توجه به اینکه ماکزیمم فشار داخلی مخزن برابر Bar 5/0 می ‌باشد. همچنین با استفاده از روابط مخازن جدار نازک ماکزیمم تنش بحرانی کششی ناشی از فشار داخلی مخزن که در کف و کورس اول مخزن اتفاق می افتد حدود 46 مگا پاسکال است.

همچنین با توجه به اینکه مخزن فلز کامپوزیت نگهداری محلول‌ های خورنده و ساینده با بیشینه گرادیان‌ دمای 100 درجه سانتی‌گراد با محیط اختراع شرکت فرانگر‌ زرفام است لذا در این موارد باید به نکات بسیار مهمی از قبیل عدم ایجاد پیچش و اعوجاج در پوشش کامپوزیتی در قرار‌گیری در اختلاف دما، آماده ‌سازی شیمیایی سطح فلز در Scale بالاتر از 150 متر‌مکعب و استحکام برشی بالا در فصل مشترک فلز-کامپوزیت توجه ویژه داشت. بدین منظور ابتدا با برنامه نوشته شده در نرم‌افزار MATLAB، تنش موجود در لایه آستر (مرز تماس لایه‌های کامپوزیت و فلز) در ضخامت‌های مختلف و لایه‌چینی‌های گوناگون محاسبه شده و بهترین نتیجه ارائه شد. سپس نتایج تئوری با نتایج تست‌ های آزمایشگاهی مقایسه شده است.

با توجه ها تحلیل های صورت گرفته ضخامت پوشش کامپوزیتی برای کف و دیواره و سقف مخزن به ترتیب 3، 2 و 1 میلی متر طراحی گردید.

متریال مورد استفاده

1- رزین وینیل استر

2- پرایمر

3- الیاف شیشه سوزنی 300 گرمی

4- الیاف شیشه حصیری 400 گرمی

5- اسید MEKP

6- کبالت

7- DMA

8- اروزیل

9- الیاف شیشه تیشو

روش اجرا

1- آماده سازی سطح

کارکرد و دوام انواع پوششی که روی سطح اجرا می‌گردد به چند عامل بستگی دارد که یکی از مهم ‌ترین آن ها روش تمیزکاری و آماده ‌سازی سطوح پیش از اجرای پوشش هاست. با توجه به اینکه ضخامت مخزن مذکور به صورت دقیق مشخص نمی ‌باشد لذا پس از عملیات عمرانی مرحله اول آماده‌سازی سطح ضخامت سنجی است. با توجه به این موضوع که مقادیر ضخامت مخزن بر روی نوع روش بلاستینگ بسیار موثر است لذا پیشنهاد ‘گردید که در مکان‌ هایی که مخزن دارای ضخامت کمتر از حدود 2 میلی متر می‌ باشد بجای عملیات بلاستینگ مسباره از عملیات شیمیایی استفاده شود.

الف) ضخامت‌ سنجی مخزن

ب) انجام عملیات بلاستینگ مسباره برای مخزن با ضخامت بیش از 2 میلی متر.

ج) عملیات شیمیایی مخزن با ضخامت کمتر از 2 میلی ‌متر

2- اجرای پرایمر

3- اجرای کامپوزیت

4- انتظار تا پخت نهایی

5- انجام تست های تحویل

این تست ها شامل سه مرحله می ‌باشد:

قبل از اجرا: آزمون کیفی کلیه مواد اولیه شامل رزین، الیاف و پرایمر و ارائه دیتاشیت به کارفرما مطابق استاندارد های ذکر شده در دیتا شیت

حین اجرا: درصد وزنی الیاف و رزین، چسبندگی کامپوزیت به فلز (که هر دوی این آزمون ها روی کوپن تست صورت گرفت)

بعد از اجرا: ضخامت سنجی پوشش کامپوزیتی و انجام تست هالیدی